torsdag 16 januari 2014

Nutellacupcakes!

Tjoho!
Nu var det ett tag sen!
Jag och Vincent bakade lite cupcakes i söndags och vi valde att göra Roy Fares nutellacupcakes! ;-)

Enkla att göra, behöver inte använda min kitchen aid (synd eftersom jag gillar den ;-))
Konsistensen i cupcakesen blev så himla bra! Jag har ju ungefär den sämsta ugnen man kan ha (IKEA) med varmluft och enligt receptet skulle varmluft användas (gäller i princip alla av Roys recept).
Men trots att jag fick ha dom inne liiite längre än angiven tid så blev dom så himla bra. Inte torra och inte för kladdiga.
Frostingen är utav choklad och nutella och cupcaken smakar bäst när den är rumsvarm. Frostingen smälter i munnen....
Visst ser de läckra ut?


Här kommer receptet :)

100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
Nutella frosting
150 g Mörk choklad – smält
250 g Osaltat smör – rumstemperatur
150 g florsocker (2 1/2dl)
8 g Vaniljsocker (1msk)
2 g Salt (1/4tsk)
100 g Nutella (1dl)
Nutella frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt. Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl. Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter.
Snart kommer syster och hälsar på, ska se vad jag snabbt kan slänga ihop för nåt gott ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar