Jag gjorde en banoffeepaj första helgen i februari som blev så härligt god ;-)
Banoffeepajreceptet går att hitta lite överallt.
Jag använder mig utav Leilas med justeringar.
200g digestive
100g smält smör
Kör kexen i mixer och tillsätt det smälta smöret.
Tryck ut degen i en form med avtagbar botten. Få upp degen på kanterna.
Grädda i ugn i 10 min 175 grader.
Koka den kondenserade mjölken i 2,5-3 timmar. Viktigt att ta bort alla etiketter från burken och låta hela burken vara täckt av vatten hela tiden.
Alternativt : köp en burk karamelliserad
mjölk - den är färdigkokt.
Bre ut kolan ovanpå botten och skiva banan och lägg ovanpå. Jag använde två bananer.
Vispa ca 3 dl grädde och lägg ovanpå bananerna. Slutligen hackar du 2 dubbeldaim och strör över.
Sagolikt gott och går hem hos alla :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar