- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal av 2 lime och saft av 1
Fyllning
- 2 dl färska jordgubbar
- 1 stor rabarberstjälk
- 1/2 dl florsocker
- 1 msk vetemjöl
Smör och ströbröd till formen.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rivet limeskal samt limesaft i smeten.
Skär jordgubbar och rabarber i tunna skivor och blanda dem med florsocker och vetemjöl och sedan med smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fint fat eller ett galler.
Frosting/topping:
100g smör
100g Philadelphia
100g vit choklad
Vispa det rumsvarma smöret i 5-10 min. Blanda i Philadelphia. Häll till sist ner den smälta avsvalnade chokladen och vispa till en jämn massa.
Bred ut över kakan och toppa med jordgubbar.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar