torsdag 3 juli 2014

Maränger

Dom där marängerna jag bakade måste jag ju dela med mej receptet utav :-)

  • 7 ekologiska äggvitor
  • 5 1/4 dl strösocker
  • Saft av 1/2 citron
  •  
  • 100 g nutella 

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader. 

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet (i maskin) tills den svalnat. 

Vänd ner 100g nutella och klicka sedan ut marängen i muffinsformar. Mina räckte till 12-14 st.

Grädda i mitten av ugnen, 150* i ca 50 min. Marängerna ska va lite sega i mitten. Servera gärna med vispad grädde och färska bär. 



Maräng :-) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar