onsdag 11 december 2013

Receptet!

Jodå, bullarna va goda :)
Inte torra men kunde haft mer saffranssmak. Jag använde bara ett gram saffran men jag skrev 1,5 g i receptet. 

Här är det! :

Mina lussebullar!

25g blå jäst
200 g rumsvarmt smör
7 dl mjölk 
1,5 dl vit sirap
1,5 g saffran (som legat i 1,5 msk sprit tillsammans med 1,5 msk socker (gärna över natten)
Flingsalt -en nypa
2 ägg 
18-20 dl vetemjöl special
Korinter eller russin 2 dl som legat i blöt (gärna över natten)
Blanda ihop saffran, mjölk, jäst, salt, sirap och ägg och kör i assistenten. 
Blanda i mjöl tills degen känns ok. Jag vill ha min deg lite lite kladdig. 
Blanda i smöret i omgångar. 
Krama ur korintherna/russinen och blanda i. 
Låt jäsa i skålen med plastfolie över i ca 3 h.
Baka ut lussekatterna. Jag vägde mina så de låg omkr 65-70g /st. 
Lägg på plåt med bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Låt jäsa i ytterligare 3h. 
Värm ugnen till 225* varmluft. 
Blanda 2 ägg med en nypa salt och vispa samman. 
Grädda i 10min. När bullarna är klara så pensla bullarna med äggvispet. Låt bullarna svalna och njut sedan tillsammans med en kopp kaffe, en mugg te eller ett glas kall mjölk ;-)



Hoppas dom smakar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar