Inte torra men kunde haft mer saffranssmak. Jag använde bara ett gram saffran men jag skrev 1,5 g i receptet.
Här är det! :
Mina lussebullar!
25g blå jäst
200 g rumsvarmt smör
7 dl mjölk
1,5 dl vit sirap
1,5 g saffran (som legat i 1,5 msk sprit tillsammans med 1,5 msk socker (gärna över natten)
Flingsalt -en nypa
2 ägg
18-20 dl vetemjöl special
Korinter eller russin 2 dl som legat i blöt (gärna över natten)
Blanda ihop saffran, mjölk, jäst, salt, sirap och ägg och kör i assistenten.
Blanda i mjöl tills degen känns ok. Jag vill ha min deg lite lite kladdig.
Blanda i smöret i omgångar.
Krama ur korintherna/russinen och blanda i.
Låt jäsa i skålen med plastfolie över i ca 3 h.
Baka ut lussekatterna. Jag vägde mina så de låg omkr 65-70g /st.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Låt jäsa i ytterligare 3h.
Värm ugnen till 225* varmluft.
Blanda 2 ägg med en nypa salt och vispa samman.
Grädda i 10min. När bullarna är klara så pensla bullarna med äggvispet. Låt bullarna svalna och njut sedan tillsammans med en kopp kaffe, en mugg te eller ett glas kall mjölk ;-)
Hoppas dom smakar :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar