Bottnarna:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita.
Spritsa alt klicka ut bottnarna på en plåt med bakplåtspapper (stora som knappt en 5krona)
In i ugnen på 200g i ca 10-15 min.
Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
100g hallon (frysta eller färska) som du mixar till en puré. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Vispa smöret i ca 5 min innan du tillsätter resterande ingredienser.
Vispa till en jämn och fin blandning. Tycker du det ser ut som det skär sig så vispa lite till ;-)
Bred på smörkrämen på bottnarna och ställ in i frysen i ca en timme.
Smält 200g vit choklad tillsammans med lite matolja. Låt svalna lite.
Doppa ovandelen i chokladen och ställ in i kylen igen. Jag doppar alltid mina kakor två gånger. ;-)
Ställ kakorna i frysen och ta fram när du är sugen ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar